Ett speltips


Jag har länge försökt hitta ett data- eller tv-spel som min son skulle kunna uppskatta. Problemet med de flesta spel (i alla fall de jag har prövat) är att de oftast är berättelsebaserade. Dvs att man som spelare ska följa en story där hjälten hamnar i olika situationer och sedan ska ta sig ur dessa på olika sätt. Och det är där min son förlorar intresset. De berättande momenten är väldigt svåra för honom att hänga med i och han förstår inte heller vad som förväntas av honom. Då blir han frustrerad och gör helt andra saker i stället som att låta sin spelgubbe drunkna i närmsta damm eller liknande.
Men nu har vi hittat ett spel som han verkligen gillar. Spelet heter Midnight Mansion (eller ”Spökhuset” som vi kallar det) och skippar i princip hela bakgrundshistorien. Det enda vi vet är att en äventyrare vid namn Jack måste ta sig igenom ett antal slott, där han ska undvika monster, spöken, jättespindlar falluckor och andra faror för att till slut hitta skattkammaren. Denna enkla spelidé presenteras med en lika enkel som lättfattlig grafik och de ganska simpla grundstenarna i spelet varieras i det oändliga.
Dessutom har vi nu upptäckt att det går att konstruera sina egna spelbanor, vilket nu har blivit min sons senaste besatthet.
Enda problemet är att spelet endast finns till Mac-datorer. Men har man en sådan kan man ladda ner det gratis här. Eller köpa uppföljaren Midnight Mansion 2 här för 25 dollar. Rekommenderas!

Annonser

3 kommentarer

Filed under Okategoriserade

3 responses to “Ett speltips

  1. Länkar till din blogg från min mötesplats hoppas det är oki!!och bjuder samtidigt in dig till att registrera dig hos oss!

    Med varma hälsningar Emily Kind
    http://www.myperfectbaby.se/

  2. vår son som är fem år och har autism älskar att spela super mario bros.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s